Woensdag 16 september 18.00 – 21.30 uur Rosarium Kortenburglaan 6 Doorn  AANMELDKNOP

 

Netwerk Business Diner ism met Chaaf verkoopondersteuning helpt ondernemers om nog succesvoller de worden met het ondernemen. Dmv het organiseren van ondernemers-diners (sinds 2012) -  het geven van workshops - netwerkadvies - concreet helpen met de acquisitie - klantenbezoek - telefonische acquisitie. Voor meer info bel 0343-234447 of 06-37194779 en vraag naar Frits Schiphorst.

Smaakvol dineren

BLOG - Netwerken hoort gewoon bij je werkzaamheden als (zelfstandig) ondernemer. Vaak denken ondernemers: ik heb het nu zo druk, ik hoef niet op zoek te gaan naar nieuwe klanten. Totdat ze geen opdrachten meer hebben – en dan zijn ze te laat. Opdrachten binnenhalen vergt heel veel tijd. Zet in je agenda dat je een aantal uur per week gaat netwerken.

Het is goed te kijken hoe je effectief kunt netwerken. Je hebt allerlei netwerkbijeenkomsten. De keuze voor een netwerkorganisatie is belangrijk. Tijd is geld en je kunt je geld maar een keer uitgeven. De mooiste contacten ontstaan tijdens ongedwongen momenten. Zoals op de golfbaan, op de tennisbaan, op feestjes of tijdens een heerlijk etentje met bekenden. Tijdens deze momenten wordt er niet meteen gesproken over wat iemand doet. Er wordt vaak eerst over privéaangelegenheden gesproken. Deze manier van netwerken is heel effectief.

Daarom organiseer ik sinds 2012 mijn eigen Netwerk Business Diners. Twee keer per maand ga ik met ongeveer acht (telkens verschillende) ondernemers eten op verschillende plekken in Nederland. Dit unieke concept van netwerken werkt. Het is inmiddels een groot succes, waardoor ik nog meer diners en nu ook lunches ga organiseren.

De persoon achter de ondernemer staat centraal. We gaan op een ongedwongen manier naar elkaar luisteren. We nemen de tijd voor elkaar en gaan elkaar echt helpen. Dit kan alleen maar doordat we in een veilige setting elkaar alles kunnen zeggen. Men stelt zich kwetsbaar op, onder meer door de open vragen die worden gesteld.

De locatie is erg belangrijk, maar ook de aankleding van de tafel. Alles om het de deelnemers naar de zin te maken. Uiteindelijk brengt dit unieke concept de deelnemers meer kennis, meer inspiratie en meer business. Om efficiënt te kunnen netwerken zal er eerst een smaakvolle situatie gecreëerd zijn. Of dit nu op een sportvereniging is of tijdens een diner. Op deze momenten gaat men niet meteen vertellen wat men doet. Belangrijk is dat men onthoudt wat iemand te zeggen heeft. Interesse tonen. Aandacht geven. Zo nodig elkaar helpen. Neem de tijd voor elkaar. Denk niet meteen aan je zelf. Denk in eerste instantie aan de ander. Misschien een idee om je relatie een keer te trakteren op een smaakvol etentje. Eet smakelijk. Kom gewoon een keer eten bij het Netwerk Business Diner.